ÖN ITT VAN:
Orosházi workshop az idősellátásról a KÖOÉSZ vezetésével 2014. február 26-án Általános 

Orosházi workshop az idősellátásról a KÖOÉSZ vezetésével 2014. február 26-án

Emlékeztető a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége szervezésében 2014. február 26-án Orosháza városban (Békés megye) Alföld Gyöngye Hotelben megtartott önkormányzati workshopon elhangzottakról.

Az orosházi fórumon a megjelenteket Zalai Mihály, megbízott polgármester, alpolgármester köszöntötte, majd Dr. Sütő László, a KÖOÉSZ alelnöke tartott tájékoztatót az „Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” című projektről.

Dr. Sütő László kiemelte a MAgyar – NORvég KApcsolatok „Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt céljait, feladatát:

  • a helyi demokrácia fejlesztése az önkormányzati szövetségek norvég-magyar tapasztalatcseréje és szakmai együttműködése által;
  • a nők szerepvállalásának erősítése a közéletben, a munka és magánélet egyensúlyának elősegítése;
  • az önkormányzati tulajdonú cégek szerepének erősítése norvég tapasztalatcsere keretében;
  • önkormányzati közszolgáltatások színvonalának fejlesztése tapasztalatcsere programok és legjobb gyakorlatok gyűjtésével és terjesztésével;
  • önkormányzati és járási hivatalok együttműködésének segítése a közigazgatási reform végrehajtása során.

A Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége a fő felelőssége az 5-ös munkacsoportban található komponens vezetése: az idősellátás, házi segítségnyújtás.                                        

Ezen komponens keretében Kutyikné Tímár Gabriella a Békés Megyei Kormányhivatal, szociális és ellenőrzési osztály osztályvezetője tartott tájékoztatást az időskorúak szociális ellátásairól. Előadásában teljeskörűen bemutatta a szociális ellátásokat, illetve az azokban bekövetkezett változásokat ismertette.

Ezt követően, a jó gyakorlat bemutatására került sor az orosházi idősellátás területére vonatkozóan. Az előadást Vaszkán Erzsébet, az Orosháza Város Önkormányzat Egységes Szociális Központ igazgatója tartotta. Előadásában bemutatásra került, hogy miként működhet egy közel 40 000 lakosságszámú város idősellátása, ezekhez milyen intézmények szükségesek.

Related posts