ÖN ITT VAN:
Tisztújító közgyűlés Visegrádon – 2019. december 5. Közgyűlések Közlemények 

Tisztújító közgyűlés Visegrádon – 2019. december 5.

2019. december 5-én Visegrád adott otthont a Kisvárosok Szövetsége által tartott Közgyűlésnek. A megjelenteket Lipők Sándor a szövetség regnáló elnöke köszöntötte, majd a jelenlévők rövid összegzést hallhattak a kisvárosok jelenlegi működéséről, finanszírozásáról.

Ezt követően a kisvárosokban működő központi orvosi ügyeletek jelenlegi anyagi és humánerőforrás hiányosságáráról fogalmazódott meg néhány gondolat.

A Közgyűlésen megjelent polgármestereket Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár köszöntötte és gratulált az október 13-án elért választási eredményekhez.

Államtitkár Úr által tartott előadáson szó esett az adósságkonszolidációról a 2011-2014 közötti időszakban, a közös hivatalok átalakulásáról melynek első ciklusa telik le megalakításuk óta, az okos városok létrehozásáról, az önkormányzati rendszer pénzügyi-gazdasági működésével kapcsolatos feladatokról, a szociális célú tüzelőanyag támogatásól, az önkormányzati munka további segítéséről.

Ezt követően Huszár Richárd fejlesztéspolitikai és jogi ügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a közgyűlés tagjait és európai uniós, illetve nemzetközi jövőbeni feladatokról, célkitűzésekről vázolta fel a terveket, elképzeléseket.

A megoldandó feladatok között szó esett az intelligens Európa, a zöldebb, karbonmentes Európa, a jobban összekapcsolt Európa, a szociálisabb Európa, illetve a polgáraihoz közelebb álló Európa megteremtéséről.

Az előadások végén a jelenlévő polgármesterek, alpolgármesterek feltehették kérdéseiket, megfogalmazhatták észrevételeiket államtitkár és helyettes államtitkár urak felé.

A december 5-én megtartott közgyűlésén tisztújítást is tartott a Kisvárosok Szövetsége.

A közgyűlés titkos szavazással, 100%-os támogatottsággal újabb 5 évre szavazott bizalmat Lipők Sándornak, Kemecse város polgármesterének, mely igen nagy megtiszteltetés és felelősség is egyben.

A közgyűlés szintén titkos szavazással döntött a 3 alelnök személyéről is:

  • Michl József Tata polgármestere,
  • Nagy Sándor Kistelek polgármestere,
  • Dr. Sütő László Marcali polgármestere

segíti alelnökként az elkövetkezendő 5 évben elnök munkáját.

Ezt követően sor került az ellenőrző bizottság tagjainak megválasztására is, mely feladatot

  • Dávid Zoltán Orosháza polgármestere,
  • Zsombok Lajos Lengyeltóti polgármestere és
  • Kiss Attila Hajdúböszörmény polgármestere

látják majd el az elkövetkezendő 5 esztendőben.

Related posts