ÖN ITT VAN:
Közlemény – COVID-19 – Kisvárosok Szövetsége Közlemények 

Közlemény – COVID-19 – Kisvárosok Szövetsége

KÖZLEMÉNY

Hiteles és pontos COVID-19 helyzetértékelés a cél!

Szűrőprogramot indít a magyar kormány a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és négy egyetem együttműködésével, május 4-i kezdettel. A kutatás célja, hogy megvizsgálják Magyarország lakosságának fertőzöttségét és védettségét, majd az elemzés alapján következtetéseket vonjanak le és javaslatokat fogalmazzanak meg a további védekezési stratégia kidolgozásához.

Hétköznapi helyzetben is fontos, de világjárvány idején kiemeltjelentőséggel bír, hogy a reprezentatív mintavételi eljárásba bevont állampolgárok minél nagyobb számban vegyenek részt a megadott vizsgálatokon. A mintavételezés helyéről és időpontjáról a KSH levélben, ügyfélkapun és telefonon értesíti ki az érintetteket.

A Kisvárosok Szövetségének polgármestereivel egyetértésben magam is úgy vélelmezem, hogy minden polgármester – a szövetség keretein kívüliek is – felajánlja az együttműködését. Az önkormányzatok segíthetnek a legtöbbet a vizsgálatra kijelöltek személyes felkeresésével, amennyiben a KSH és az egyetemek a szükséges információkat a rendelkezésünkre bocsátják.

A lakosság számától függetlenül minden településen a polgármester élvezi a helyi közösség bizalmát, ő áll legközelebb az emberekhez, és ő ismeri a legjobban a helyi viszonyokat.

Úgy ítéljük meg, hogy az önkormányzatok közreműködése a mintavételes vizsgálat sikeressége és hatékonysága érdekében fontos és elengedhetetlen, az eredményes mintavételek számát nagyságrendekkel tudjuk emelni.

Magyarország, a magyar emberek, mindannyiunk közös érdeke az, hogy a lehető legpontosabb helyzetértékelést biztosítsuk Magyarország kormánya számára, ezzel is elősegítve, hogy minél hamarabb visszatérhessünk a pandémia előtti életünkhöz!

Kemecse, 2020. május 02.

                                                         Lipők Sándor
                                                Kisvárosok Szövetsége
                                                               elnök

 

Related posts