ÖN ITT VAN:
„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” című projektről tájékoztató Általános 

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” című projektről tájékoztató

Emlékeztető a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége szervezésében 2014. április 16-án Kistelek városban (Csongrád megye) Klebelsberg Kuno Művelődési Központban megtartott önkormányzati workshopon elhangzottakról.

A program keretében Darabos Gábor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Sütő László, a KÖOÉSZ alelnöke tartott tájékoztatót az „Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” című projektről.

Dr. Sütő László, alelnök úr tájékoztatójában kiemelte, hogy a projekt célja  a helyi demokrácia fejlesztése az önkormányzati szövetségek norvég-magyar tapasztalatcseréje és szakmai együttműködése által, a nők szerepvállalásának erősítése a közéletben, a munka és magánélet egyensúlyának elősegítése; az önkormányzati tulajdonú cégek szerepének erősítése norvég tapasztalatcsere keretében; önkormányzati közszolgáltatások színvonalának fejlesztése tapasztalatcsere programok és legjobb gyakorlatok gyűjtésével és terjesztésével; önkormányzati és járási hivatalok együttműködésének segítése a közigazgatási reform végrehajtása során.

Kiemelte, hogy az idősellátás milyen fontos szerepet tölt be az öregedő társadalmunkban.

A két beszédet követően a Kisteleki Járási Hivatal és a hivatalban intézhető időskorúakat érintő ellátások vonatkozásában Darabos Orsolya Katalin hivatalvezető, míg a jó gyakorlat bemutatása a kisteleki idősellátás területén Piacsekné Kurucsai Erzsébet, a Szociális Központ és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője tájékoztatta a jelenlévőket.

Kérdések hangzottak fel, elsősorban a helyi Szociális Intézmény működésével kapcsolatban, amelyre tartalmas választ kaptak a résztvevők az intézményvezetőtől.

Related posts