ÖN ITT VAN:
Együttműködési megállapodás az önkormányzati szövetségek között Általános 

Együttműködési megállapodás az önkormányzati szövetségek között

Önkormányzati szövetségek közötti együttműködési megállapodás – 2015. november 17.

2015. szeptember 30. napján ünnepeltük a magyar önkormányzati rendszer létrejöttének 25 éves jubileumát, mely alkalommal a kormány és az országos önkormányzati érdekszövetségek közötti stratégiai együttműködésről szóló megállapodást írtak alá a felek képviselői.
Ezzel szoros összefüggésben került sor az országos önkormányzati szövetségek között egy együttműködési megállapodásra, melyet 2015. november 17-én írtak alá a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének budapesti székhelyén.
A megállapodással törekedni fognak arra, hogy az elmúlt negyedszázad tapasztalatai alapján megerősítsék, egyértelműbbé, hatékonyabbá tegyék a szövetségek közötti együttműködést.
Céljuk az, hogy az aláíró önkormányzati szövetségek között rendszeres legyen a munkamegosztás és az egyeztetés, valamint a megfelelő eredmény elérése a kormányzattal való partneri együttműködés során.

A megállapodás aláírói:

Csomor László, a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége alelnöke
Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke
Kakas Béla, a Megyei Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége képviseletében
Lipők Sándor, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége elnöke
Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke
Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke
Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnöke

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége képviselője később fogja aláírni a megállapodást, mivel az aláírással egy időben tartotta meg Budapest Nap ünnepét a főváros és kerületei.

Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsáról szóló 1742/2015 (X.13.) számú kormányhatározat szerint az ÖNET társelnökét rotációs elv alapján az országos önkormányzati szövetségek konszenzusos döntése alapján biztosítják.
A kormányhatározatnak megfelelően a 2016. évre Schmidt Jenőt, a TÖOSZ elnökét, a 2017. évre Lipők Sándort, a KÖOÉSZ elnökét választották meg egyhangú döntéssel az ÖNET társelnökévé.

Related posts

Leave a Comment